Categoriearchief: Agen/Bordeaux

Agen 2019: Gelost

De duiven in Agen zijn gelost om 6.45u.

In Agen was deze morgen goed, helder weer.
Verder naar het noorden een oosten wind, 7 km/h. ’s Avonds in Noord-Frankrijk noordoosten wind, tot 9 km/h. Tussen 11.00 en 12.00 uur zal de temperatuur in Midden-Franrijk 33 graden bedragen. De grote hitte tot 39 graden komt daar langzaam achteraan met tussen 16.00 en 17.00 uur het maximum. De duiven zijn gelost bij ca. 22 graden en een kalme wind uit westelijke richting.

Agen 2019: Lossing uitgesteld

LOSSING AGEN

Vrijdag 28 juni
LOSSING AGEN, uitgesteld tot morgen

In Agen heerst momenteel een entrée maritime. Dit is koude lucht, die vanaf de zee het land binnenkomt en bewolking en sterke wind veroorzaakt. Het zicht is door de luchtvochtigheid slecht.
Lossen is daarom niet mogelijk. We hebben gewacht in de hoop iets later te kunnen lossen.
De situatie verslechtert momenteel alleen maar. Het heeft doen besluiten uit te stellen tot morgen omdat nog later lossen niet wenselijk is vanwege de hoge temperaturen elders in Frankrijk.

Duiven Agen 2018 gelost

In Agen zijn de 10.530 Nederlandse duiven gelost om 08.00 uur. Op de foto ziet u de eenmalige losplek voor deze jubileum editie. Bij gelegenheid van het 60 jarig jubileum van de ZLU en het feit dat de vlucht Agen/Bordeaux voor de 40 x wordt georganiseerd wordt er voor de 1e Nederlandse duif een extra ereprijs ter beschikking gesteld door Bordeaux Televie.

In Agen was vanmorgen gesloten en laaghangende bewolking. We hebben moeten wachten om te kunnen lossen. De vluchtlijn ziet er verder goed uit. De wind staat noord oost, overwegend oost. Onderweg hoge temperaturen. De duiven zijn gelost bij ca. 18 0C en een kalme wind uit noord oostelijke richting.