De lossingen op de Internationale ZLU vluchten in 2017

Vandaag plaatste Hub Wetzelaer de volgende tekst op Facebook:

De lossingen op de Internationale ZLU vluchten in 2017
Lossingen in 2017.

Voor de internationale vluchten is er een kleine wijziging die wordt doorgevoerd na onderhoud met de nationale en internationale inrichters:hier ligt de verantwoordelijkheid ook in handen van de inrichter en de voorzitter van het Nationaal Sportcomité , die eerst de andere deelnemende landen contacteert en de genomen beslissing zal meedelen aan de inrichter.

De lossingsuren voor de internationale vluchten worden als volgt bepaald:
– voor Barcelona: lossing tussen 8 en 10 uur op de eerste dag. Bij uitgestelde lossing de dag nadien: zo vroeg mogelijk maar niet meer na 10 uur.
– alle andere internationale vluchten: lossing zo vroeg mogelijk maar niet meer na 10 uur.
Voor zover afgesproken met de KBDB zal er op alle vluchten, m.u.v. Barcelona, zo vroeg als mogelijk gelost worden, maar niet later dan 10.00 uur. Als wij in Nederland zeggen zo vroeg mogelijk houdt dat ook in dat de zonsopgang in Zuid Frankrijk anders is dan in Nederland Een 8 tal jaren geleden heb ik hierover een stukje geschreven, maar telken jaren staan er stukken in de pers die suggereren dat de duiven t.o.v. de Nederlandse zonsopgang te laat loskomen.
Sportvrienden,

De tijden genoemd in de tabel zijn de zonsopgangtijden onder ideale omstandigheden. Bewolking, mist en over regen praten wij dan nog niet beïnvloeden in grote mate het juiste lossings tijdstip.Ons ( de ZLU ) , het KBDB en ook het inrichters standpunt is zo vroeg als mogelijk te lossen. Eenieder al vast veel succes op de Internationale vluchten, bent U internationaal vroeg dan bent U ook vroeg op nationaal nivo, mooier kan toch niet.
Hub Wetzelaer, secr de ZLU.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *